Контакт телефон: 022/628-718

е-mail:ustanovasremsm@gmail.com

НАЈАВА: Концерт „Музика је универзални језик”

By 28/11/2023Vesti

Да музика прича универзалним језиком, наступом ће потврдити чланови Камерног оркестра „Соноре”, под диригентском управом Нине Ракић и Бојана Кљајића. Концерт ће се одржати 📅2.12.2023. у Галерији „Лазар Возаревић” 📍 , а почиње у 18 сати 🕧. Организују га Центар за културу „Сирмиумарт” и Установа за неговање културе „Срем”. Одржава се поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом , као и с циљем доприношења повећању њихове друштвене инклузије и унапређења њиховог положаја. Реализацију програма подржао је Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Оркестар постоји од октобра 2022. године. Окупља студенте извођачких смерова Факултета музичких уметности у Београду и Академије уметности у Новом Саду. Диригенти (оснивачи) Оркестра су Нина Ракић и Бојан Кљајић, изузетно успешни млади диригенти.
Љубитељи класичне музике имаће прилику да упознају део стваралачког опуса енглеског композитора Едварда Елгара и уживају у музици компонованој за алегоријску драму „Пер Гинт”, коју је музичким језиком уобличио и исказао норвешки композитор Едвард Григ.
Улаз слободан!

Оставите коментар