Контакт телефон: 022/628-718

е-mail:ustanovasremsm@gmail.com

Одржана промоција Збирке песама „Бубамарин свет“

By 02/02/2018Vesti

У организацији Установе за неговање културе „Срем“, 1. фебруара 2018. године у сремскомитровачкој Библиотеци „Глигорије Возаровић“ одржана је промоција Збирке песама „Бубамарин свет“, ауторке Татјане Пуповац.

Ова млада песникиња, из Новог Сад, посветила је Збирку најмлађима, закорачивши великим кораком у свет малих, нижући стихове на крилима бубамаре, пуне разиграних речи, маште и снова, стварног и нестварног… Својим обраћањем, спонтаношћу, стиховима и тематски разноврсним песмама блиским деци, њега је представила и приближила ученицима Основних школа „Бошко Палковљевић Пинки“ и „Слободан Бајић Паја“, из Сремске Митровице, што су они са радошћу и задовољством прихватили.

Обучене у аутентичне и живописне костиме, програм су водиле Дајана Савићевић и Драгана Лекић, а Магдалена Ковачић је рецитовала песме из Збирке, што је допринело ведрој атмосфери и отвореној комуникацији са децом.

Била је ово прва промоција књиге, од бројних планираних у овој години, које је организовала и реализовала Установа за неговање културе „Срем“.

Оставите коментар