Контакт телефон: 022/628-718

е-mail:ustanovasremsm@gmail.com

Одржана је промоција музичко-еколошке читанке за децу и младе „Занималци у природи“

By 21/10/2023Vesti

Промоција музичко-еколошке читанке за децу и младе „Занималци у природи“ одржана је 20.10.2023. у препуној сали Позоришта „Добрица Милутиновић“ у Сремској Митровици. У публици су се налазили ђаци ОШ „Б. П. Пинки“ и предшколске групе вртића „Бубамара“ из Сремске Митровице, који су громогласним аплаузима испратили све што се дешавало на сцени.
На самом почетку промоције, аутори књиге – Б. Мајданац, Ђ. Орловић и Д. Филимоновић, су се обратили публици. Учитељице Александра Гаруновић и Сања Kрстић су такође дале свој коментар о књизи, истичући њену важност и едукативни карактер. Потом, два хора (ОШ „Свети Сава“са диригентом Јеленом Стојаковић, и хор МШ“П. Kранчевић“ са диригентом Јованком Иванић) са преко 80 деце извела су песме из ове занимљиве збирке.
Посебан део промоције био је интерактиван, где су деца имала прилику да кроз микроскоп посматрају бактерије добрице и бактерије злоћице, о чему су се упознали путем ове књиге. Водитељ промоције, Душан Филимоновић, је употпунио атмосферу својом енергијом и непосредношћу. Деци се представила и марионета Зуба Добрић, који је постао омиљен лик током промоције.
На крају, свим менторима и присутним учитељима су подељени бесплатни примерци књиге „Занималци у природи“, како би наставници могли да користе ову читанку у свом раду са децом.
Ова промоција је била изузетно успешна, са позитивном и топлом атмосфером. Kњига „Занималци у природи“ је на овај начин широј публици представљена као едукативни материјал који помаже деци да се ближе упознају са природним светом. Истовремено, промоција је указала на важност екологије и очувања животне средине, те је подстакла децу да на креативан начин уче о природи и њеним чудима.
Организатор промоције је Установа за неговање културе „Срем“, удружена са Центром за културу „СирмиумАрт“.

Оставите коментар