Контакт телефон: 022/628-718

е-mail:ustanovasremsm@gmail.com

54. покрајинска смотра рецитатора, „Песниче народа мог“

By 24/04/2024Vesti

54. покрајинска смотра рецитатора, „Песниче народа мог“, одржана је у петак 19, суботу 20, и недељу 21. априла у Сечњу, у организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине, у све три категорије: млађи, средњи и старији узраст.
Ова Смотра, завршно је такмичење најбољих рецитатора Војводине и саставни је део јединствене селекције за Републичку смотру. Циљеви Смотре су, да код младих негује естетске и етичке вредности које поезија преноси, очување и неговање матерњег језика, као и неговање културе говора и јавног сценског наступа.
Са пет Зонских смотри: Суботица, Сремска Митровица, Чока, Бач и Ковин, жири је одабрао рецитаторе из три старосне категорије: млађи узраст (од 1. до 4. разреда), средњи узраст (од 5. до 8. разреда) и старији узраст (средњошколци и старији).
Жири смотре у саставу: Предраг Момчиловић, Ана Лесковац, Агнеш Рафаи Телечки, Амалија Ковач и Данијела Раду, прогласио је најбоље, међу свим добрим, и одабрао девет рецитатора из сваке категорије за Републичку смотру.
Од шест рецитатора из Сремске Митровице, који су се са Зонске смотре пласирали на Покрајинску смотру, два рецитатора млађег узраста упућена су на Републичку смотру, која ће се одржати 18. и 19. маја у Ваљеву: Софија Ребић, ученица другог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ из Кузмина и Јован Владисављевић, ученик другог разреда ОШ „Трива Витасовић Лебарник“ из Лаћарка, док је ученица петог разреда, Мила Станојевић, из ОШ „Слободан Бајић Паја“, добила Златну диплому.

Оставите коментар